21 lessen voor de 21ste eeuw | Yuval Noah Harari

Samenleving Geef een reactie

In dit boek 21 lessen voor de 21ste eeuw beantwoordt Yuval Noah Harari de 21 meest urgente vragen van onze tijd. Een bijzonder inspirerend, leerzaam, uitgebreid en Ook wel af en toe ingewikkeld boek. Over technologische en politieke uitdagingen waar we voor staan, Over hoop, wanhoop en macht in de wereld. Over waarheid, veerkracht en zingeving. De auteur staat er uitgebreid bij stil. Ook hoe we de 21ste eeuw kunnen doen met z’n allen, met dat wat goed voor ons en de wereld is. De essentie van dit hoe en wat zit in de vier vragen die Yuval Noah Harari ons aanreikt. Vier vragen die we aan elke politici die voor onze stem vraagt kunnen voorleggen, zodat we weten wie (met ons en voor ons) onze toekomstige wereld het beste kan vormgeven. Dit zijn die vragen:

  1. Welke acties onderneemt u om de risico’s van een nucleaire oorlog te verminderen als u wordt gekozen?
  2. Welke acties onderneemt u om de risico’s van klimaatverandering te verminderen?
  3. Welke acties onderneemt u om disruptieve technologie als kunstmatige intelligenties en bio-engineering te reguleren?
  4. En tot slot, hoe zie je de wereld van 2040? Wat is uw ‘worst-case’-scenario en wat is uw visie voor het beste scenario?

Als sommige politici deze vragen niet begrijpen of als ze voortdurend over het verleden praten zonder een zinvolle visie voor de toekomst kunnen formuleren, stem dan niet op zulke politie, aldus Yuval Noah Harari.

Wat een geweldig boek!

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *