Amazing

Buiten, Liefde, Nieuwe balans Geef een reactie

‘If you are always trying to be normal, you will never know how amazing you can be’.

Deze woorden staan aan de binnenkant van een kleurige soepkom, die ik kocht in een van de musea-winkels waar ik deze week was. Samen met een dierbare vriendin verbleef ik een paar dagen aan de Noord-Hollandse kust waar we enkele musea bezochten en genoten van de kust, de duinen, van een drankje achter het glas van een strandtentje en op zonnige terrasjes.

Kort voor het ongeval van Mon in december 2008 was ik hier samen met hem. We waren er toen met ons eerste pup die vooral genoot van de lange strandwandelingen (en de andere honden die we hier toen ontmoetten). Ik bewaar mooie herinneringen aan die dagen en herkende nu opnieuw het strand, het hotel en enkele terrasjes. Was het spannend of confronterend nu, na zijn overlijden?

Ik had dat vooraf wel verwacht, maar het werd eerder een mooie herinnering om terug zien. Ook nu wandelde ik langs het strand en beleefde de herinnering samen met mijn lieve vriendin. Dat was bijzonder, mooi en gewoon fijn. Ook liepen we een flinke wandeling door de Schoorlse duinen. Later bezochten we nog enkele mooie dorpjes en stadjes hier in de regio.

Wandelen door de Schoorlse duinen is een aanrader. Het is het hoogste duingebied van Nederland in de kop van Noord-Holland. Een breed, uitgestrekt en gevarieerd duinengebied waar je kilometers kunt lopen en heerlijk kunt uitwaaien. Langs prachtig door de wind grillig gevormde bomen die het zand goed vasthouden. Op andere plakken zijn de zandvlaktes juist uitgestrekt en kan het duinzand er flink verstuiven. Het uitzicht over land en zee is overweldigend mooi.

Genieten van de frisse wind en een prachtig lentezonnetje struinen we langs heidestruikjes en plukken helmgras. Gaan over zandpaadjes en smalle bospaadjes. Dan over pittige, lange trappenpaden omhoog en uiteraard later weer flink omlaag. Zee, strand, zon, een beetje koud en wat wind, maar volop zon in deze eerste dagen van april.

Het is genieten. De klimduin in Schoorl is een aparte uitdaging. Als kleine kinderen door de rulle zandvlakte omlaag. Spannend, ongewoon en inderdaad: amazing. Het gevoel na afloop was onbeschrijfelijk. We struinden door de duinen, langs het strand en door dorpjes en kleine steden. Door musea en hun winkeltjes.

De spreuk in de soepkom staat voor deze dagen aan zee. Woorden die me raken, vooral omdat die zoveel over mijzelf zeggen. ‘Als je altijd probeer om gewoon te zijn, ontdek je nimmer hoe geweldig je kunt zijn.’

Ondernemen, ontdekken, durven, doen. Maar ook durven te herinneren en herbeleven, waarvan ik vooraf dacht hoe pijnlijk die zouden kunnen zijn, maar het werden bovenal ervaringen om vast te houden en (deels) opnieuw te beleven. 

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *