Mooie geboorte-grond

Buiten, Klein geluk Geef een reactie

Wanneer mijn man fit genoeg is om even alleen te blijven kan ik eventjes van huis. Vandaag kon het. In het voor mij mooiste stukje van Stein ging ik op zoek naar de kleuren van de herfst. Die vond ik o.a. bij de Martinuskerk, langs de Ur en de Reebeek. En natuurlijk in het park bij de Kasteelruïne van Stein. Persoonlijk vind ik dit park het mooiste stukje van mijn geboortedorp. Langs de Zonput, ook een historische plek. Hier kwamen vroeger de vrouwen van Stein bijeen – dat was in de tijd van mijn overgrootmoeder – voor het doen van de was en alle dorpsnieuwtjes te delen. Mooi gerestaureerd maar jammer van de graffiti. En langs de kapel Maria in Nood door de buurt van mijn jeugd terug naar huis. Onverwachts een mooie, zonnige en gekleurde zondagochtend.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *