Beter worden is niet voor watjes | Bart van Eldert & Danielle Pinedo

Zorg & Welzijn Geef een reactie

In een openhartige briefwisseling schrijven Bart van Eldert en Danielle Pinedo aan elkaar over hun ervaringen en levenslessen vanaf de diagnose (kanker) tot en met het ‘werkdraadje weer oppakken’. Beter worden is niet voor watjes is bijzonder, oprecht, openhartig en ontroerend. Het zijn de eerste woorden die bij me opkomen als ik in hun boek begin en dat ik vervolgens ook niet meer kan wegleggen.  Het is een boek van persoonlijke groei, vol levenslessen en levenskunst ook. Ik leer vooral van de openhartigheid van beide auteurs. Ik leer om nieuwsgierig te zijn en vragen te stellen in plaats van alvast te interpeteren en direct te oordelen. Wat niets is wat het lijkt als je ongeneeslijk ziek bent. Of je nu arts, verpleegkundige, werkgever, collega of partner bent. We zijn allen getraind om te interpeteren en te (be)oordelen. Want ook als je al jaren partner bent van een nu ernstig zieke man, ik merk dagelijks dat mijn goede bedoelingen voor mijn man net niet lijken te passen. Bart van Eldert en Danielle Pinedo schreven een prachtig boek dat lezers helpt om vooral en eerst te luisteren naar de ander. Luisteren, want dat is pas echt helpen.

 

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *