Bordjes duiken | Alexander Rinnooy Kan

Literatuur & Biografieën

Ik had een tijd geleden de eer om Alexander Rinnooy Kan te interviewen. Niet over dit boek Bordjes duiken, maar over zijn Mantelzorglezing met daarin de nadruk op het combineren van mantelzorg met een betaalde baan. De vragen die ik zou stellen werden me vooraf aangereikt. Het was mooi om hem destijds te ontmoeten, een hele eer, maar hem goed leren kennen lukte toen niet. Ik ontmoette weliswaar een optimistisch mens, maar de voorgeschreven vragen (en antwoorden) bleven vooral oppervlakkig draaien rond de inhoud van het thema. Des te leuker vond ik dit boek waarin hij zijn (werkzaam) leven uitgebreid schetst. Door zijn keuze openhartig te schrijven over de keuzes in het leven en zijn beweegredenen daarbij, leerde ik Alexander Rinnooy Kan beter kennen. En dat is zeker de moeite waard.

< VorigeVolgende >