Bullshit Jobs | David Graeber

Samenleving Geef een reactie

Toen ik Bullshit Jobs van David Graeber las passeerde ook mijn loopbaan bij mij de revue en realiseerde ik me de echte reden waarom ik ziek werd tijdens mijn laatste vaste baan. Niet vanwege de zorg voor mijn zieke echtgenoot, niet vanwege de complexiteit in mijn leven, maar omdat ik een onzinbaan had….Ik heb lang gedacht: ik pas niet bij deze werkgever en deze werkgever past niet bij mij. Maar dit boek is een ware eyeopener, ik zag nu pas echt in waarom ik destijds ziek werd. Ook ik zat in een bullshit job… In een uitgebreid betoog schrijft David Graeber over zinloos werk, hoeveel het bestaat, waarom het toeneemt en wat we eraan kunnen doen. Hij beschrijft uitvoerig wat bullshit jobs zijn, hij onderzoekt welke economische en maatschappelijke krachten zorgen voor een toename van onzinbanen en hoe het komt dat mensen c.q. de samenleving geen bezwaar maken tegen de groei van nutteloze werkgelegenheid. Het laatste hoofdstuk behandelt de politieke gevolgen van onzinbanen en aan welke oplossingsrichting de auteur denkt. Een bijzondere eyeopener voor mij en vast een razend interessant boek voor velen met mij.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *