De edele kunst van not giving a f*ck | Mark Manson

Persoonlijke Ontwikkeling

Mark Manson houdt in zijn boek De edele kunst van Not giving a f*ck een lang pleidooi om te stoppen met alsmaar positief te zijn. Leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt, aldus Mark Manson. Ik ben het met hem eens dat je kunt leren van negatieve ervaringen en heftige gebeurtenissen in je leven. Uit eigen ervaring weet ik dat je dan jezelf beter leert kennen en ontdekt ook (onbewuste) krachten in/van jezelf. Die levensovertuiging triggerde mij om het boek van Mark Manson te lezen, maar wat een lastig boek is dit om te lezen. Soms is het echt moeilijk tekstueel te volgen. Ik ben er nog niet achter of dit aan de schrijfstijl van de auteur of aan de vertaler ligt. Dat je je positiviteit moet laten varen, dat ben ik niet met de schrijver eens. Tegelijkertijd wil ik ook boeken lezen die niet in mijn eigen denkpatroon passen, om zo te leren van mensen die het niet met je eens zijn. Helaas Mark Manson heeft me niet overtuigt. 

< VorigeVolgende >