De gemeenteraad heeft geen toekomst | Jasper Loots & Piet-Hein Peeters

Politiek & Wetgeving Geef een reactie

Tja, heeft het zin om te gaan stemmen op 19 maart 2014 voor de gemeenteraadverkiezingen? Ik heb het mij niet echt afgevraagd, totdat ik het boek De gemeenteraad heeft geen toekomst van Jasper Loots en Piet-Hein Peeters onder ogen kreeg. Ik zou gewoon gaan stemmen, omdat je dan als kiezer invloed kunt uitoefenen op (lokaal) bestuur en beleid. Na het lezen van dit boek betwijfel ik dat, die invloed als burger is beperkt, 95% van alle lokale beleid ligt immers vast in landelijke afspraken, zo beweren de auteurs en de geïnterviewden in het boek. Toch overtuigen de auteurs mij van het belang van de gemeenteraadsverkiezingen. Door de vele regionale samenwerkingsverbanden is de invloed van gemeenteraden weliswaar verminderd en die trend zal de komende jaren doorzetten. Goed samenwerken op lokaal niveau tussen politieke kleuren en met lokaal bestuur en op regionaal niveau met buurtgemeenten en provincie, dat wordt steeds belangrijk de komende jaren. Dus gaat mijn stem op 19 maart a.s. naar de politieke partij en kandidaat die uitblinkt in dat samenwerken en verbinden en kijk ik niet als eerste naar verkiezingsprogramma’s als geheel.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *