De Istanbul connectie | Rob van Olm

Literatuur & Biografieën Geef een reactie

Als oud-medewerker van de Belastingdienst was ik uiteraard extra nieuwsgierig naar het verhaal van belastingambtenaar Erik. De Istanbul connectie van Rob van Olm is het waargebeurde verhaal van Erik, een medewerker van de Belastingdienst, die na 35 jaar trouwe dienst op geraffineerde wijze de Nederlandse Staat weet op te lichten om vervolgens zelf ongelooflijk bedrogen te worden. Het verhaal van Erik is eigenlijk niet te bevatten, maar met de schrijfstijl van Rob van Olm weet je dat het zo gebeurd kan zijn. Opzienbarend, ongelooflijk, fascinerend en tegelijkertijd diep triest, dat alles las ik in dit boek. Tegelijkertijd leerzaam of beter gezegd, ik stelde mijn inzichten/aannames bij door dit boek: In mijn dienstjaren bij de Belastingdienst vond ik de vastberadenheid van collega’s vaak lastig, maar door dit boek kan ik dezelfde vastberadenheid van Fiod-collega’s en ook justitiële mensen alleen maar waarderen. Die vastberadenheid die ik destijds ingewikkeld vond, vind ik nu vooral fascinerend goed.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *