Draai niet om de dood heen | Frederiek Weeda

Zorg & Welzijn Geef een reactie

Nadat bij haar partner uitgezaaide kanker was geconstateerd ging Frederiek Weeda op zoek naar informatie over dat wat zij konden verwachten. Ze vond het niet, kreeg of hoorde het niet en dus verzamelde ze dat wat hen overkwam, dat wat hen regelmatig en dramatisch verraste en hoe zij, haar man en haar kinderen deze laatste periode van haar man’s leven leefden. Draai niet om de dood heen is een persoonlijk verhaal waarin Frederiek haar inzichten, vragen, dilemma’s en keuzes deelt. Het is ook een persoonlijke zoektocht. Door deze te beschrijven biedt zij professionals uitgebreider inzicht over de complexiteit in de levens van ongeneeslijk zieke mensen en hun naasten. Ik hoop – net als Frederiek – dat artsen en verpleegkundigen beter gaan anticiperen op die complexiteit.
Het ziekteproces van mijn man verloopt anders dan dat van de partner van Frederiek. maar toch krijg ik een goed beeld van alle ingewikkeldheid en de verbeterdingen in zo’n periode. De grootste eyeopener die Frederiek me geeft: ik kan, mag en moet vragen stellen, heel veel vragen. Want ik wil de kennis en know-how van artsen en verpleegkundigen horen, ik wil zo weinig mogelijk dramatische verrassingen.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *