Drie vreugde-dingen

Buiten, Vriendschap Geef een reactie

Eind vorig jaar las ik het boek Optie B van Sheryl Sandberg. Zij verloor haar man en schreef over haar proces van verdriet en veerkracht. Het is een prachtig boek, ik herken veel, ik leer ook veel. Het gaat over acceptatie (wat ik ook probeer), over het goede aan het schrijven van een dagboek (wat ik doe), maar ook over elke dag drie dingen noemen die je die dag vreugde gaven. Sindsdien schrijf ik elke dag mijn drie vreugdedingen in mijn dagboek. En vandaag ook in mijn wandelverhaal. Nr. 1: Ik bevind me ook vandaag weer tussen prachtige, indrukwekkende landschappen en knusse, historische dorpjes. Het leek in eerste instantie een saaie omgeving maar het is verrassend mooi tussen alle glooiingen van het Centraal Plateau. Ik ben samen met een goede vriendin in de buurt van Klimmen en Ransdaal. Onderweg delen we onze ditjes en datjes, genietend van de omgeving delen we grappige gebeurtenissen die we meemaakten en de ernstige dingen die ons bezig houden. Die dierbare vriendin is zonder twijfel nr. 2. En beslist niet alleen vandaag. De zon is nog niet wakker maar de imposante wolken wel. Onze route gaat vandaag vooral door kleine dorpjes en langs heuvelachtige akkers en uitgestrekte weilanden.  Over mooie, brede veldwegen maar ook over holle wegen met flinke dassenburchten en smalle graspaadjes die we moeten zoeken in het hoge gras. Of tussen meidoorn-hagen door waar een bord langs het pad ons waarschuwt voor de diepe kuilen die dassen in de paden hebben gegraven. Het is een prachtig glooiend landschap. Tussen de boomgaarden door genieten we van prachtige vergezichten over het Geuldal en het Ransdalerveld. In de verte de contouren van Heerlen en zien we ook de overdekte skibaan van Landgraaf imposant in het landschap. We lopen door mooie dorpjes. Ransdaal, Termaar en Opscheumer, een rij van 6 woningen die gebouwd werden voor de spoorwegarbeiders die hier het spoor onderhielden. De spoorwegarbeiders wonen er al lang niet meer, maar de huizenrij past nog steeds prachtig in het Limburgse landschap. Het koffie-plekje na afloop is gesloten, maar slingerend door de dorpjes op onze terug-naar-huis-weg hebben we genoeg keuze in knusse koffie-met-vlaai-plekjes. Mijn nr. 3 vandaag? Het zag er dreigend uit maar op tien regendruppels na bleef het vanmorgen droog. Zijn die tien druppels mijn nr. 3 van vandaag? Misschien is het delen van mijn 3 vreugdedingen van vandaag (en jullie uitdagen voor jullie eigen drie vreugdedingen te noemen) een veel betere nummer 3. 

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *