Een dierbare vriendschap

Buiten, Vriendschap Geef een reactie

‘Knap hoor, zoals je onderneemt. Je zit niet stil en gaat er op uit. Mooi is dat!’ Ik wandel met een dierbare vriendin. We zien elkaar veel te weinig en benutten onze wandeling tussen Nijswiller en Wahlwiller van vandaag om behoorlijk veel bij te praten. We hebben elkaar leren kennen via onze mannen, neven van elkaar en die als broers voor elkaar waren. Zij en ik hadden meteen een klik. Hoe mooi is dat? We wandelen vandaag tussen Nijswiller en Wahlwiller, een prachtig gebied. Een stukje vergeten heuvelland denk ik, maar zo ontzettend mooi en wijds. Ondernemend vindt ze me. Wat ik allemaal doe zo kort na het overlijden van Mon. En waar ik overal naar toe ga, ze vindt het knap. Zelf ben ik me dit niet zo sterk bewust. Wel voel ik dat ik niet meer gebonden ben aan huis en aan de zorg. Ik heb nu de tijd om ergens rustig blijven zitten. Nog wat onwennig maar toch. Bovendien is het thuis leeg en stil. Telkens als ik terug thuis kom is dat enorm voelbaar. Over de soms pittige hellingen van het Platte- en Kolmonderbos delen we onze ervaringen met het van huis gaan. Wat gemakkelijk is en welke ontmoetingen na jaren moeilijk blijven. We klimmen verder over mooie holle wegen en kronkelende bospaadjes tot aan de Duitse grens en lopen via een ander pad weer terug richting Nijswiller. Het zijn prachtige dorpjes, dit Nijswiller en Wahlwiller. De kerken in beide dorpen zijn prachtig. Het gaat hier af en toe behoorlijk steil omhoog (en weer omlaag). Ook hier langs de Selzerbeek bij kruisende veldwegen vind je mooi onderhouden en gesierde veldkruizen. Door stegelkes, over graspaden en door uitgestrekte weilanden gaat het verder. Ondertussen hebben we mooie gesprekken, denken we terug aan hoe het eerst was en hoe de toekomst van ons allebei kan zijn. Ik heb dit gemist, deze gesprekken met haar. Het doet me goed weer in haar gezelschap te zijn. Ik geniet van haar lach, haar doortastendheid en haar wijze inzichten. Nog even door het dorp, er wordt druk geasfalteerd. Pas de eerste laag ligt er, die plakt behoorlijk en dwingt ons door de smalle berm. Gelukkig geen hoog gras of ander ingewikkelde begroeiingen. Veilig en met schone schoenen komen we bij het volgende wandelpad.  We lopen verder over mooie veldwegen, smalle paadjes langs de akkers, via steile bospaadjes en door weilanden omhoog naar Hilleshagen. Na de koffie en vlaai in Wahlwiller gaan we verder over mooie veldwegen en genieten van de prachtige vergezichten. Over een prachtig pad komen we weer terug bij het startpunt. Een mooie wandeling vandaag en een mooie vriendschap. We gaan elkaar meer zien en ontmoeten, dat is zeker een van de voornemens vandaag. Het past bij mijn ondernemingsgeest…ondernemingslust.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *