Een klein leven | Hanya Yanagihara

Literatuur & Biografieën

Een klein leven betekende voor Hanya Yanagihara een wereldwijde doorbraak als schrijver, het werd een bestseller in Engeland en de Verenigde Staten. Het is het verhaal van vier studievrienden die samen hun weg zoeken in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Een aangrijpend verhaal over vriendschap, maar ik ben, in tegenstelling tot de vele lovende kritieken, niet echt een fan van dit boek. De lovende kritieken, van oa. Trouw, De Groene Amsterdammer, De Wereld Draait Door, maakte me nieuwsgierig, dus kocht ik het boek. Maar je moet er echt van houden, van deze schrijfstijl, denk ik. Ik vond het vooral een ingewikkeld boek om te lezen. Ieder hoofdstuk dacht ik pagina’s lang: Over wie van de vier mannen gaat dit hoofdstuk eigenlijk. Ik ben twee keer begonnen in het boek en ook twee keer afgehaakt. Of dat jammer is? Ach, ik ontdek zo steeds beter welke schrijvers en boeken ik het liefst lees. 

< VorigeVolgende >