Vier je feestjes Marjo!

Buiten, Klein geluk Geef een reactie

Jaren geleden tijdens een burn-out had ik een begeleider, die mij hielp te kijken naar datgene wat wel goed ging en vooral niet de focus te houden bij dat wat mislukte of dat wat beter kon. ‘Stil staan bij wat je gelukt is of wat goed gaat,’ was zijn advies. ‘Sta er meer en goed bij stil en vier het, vier het als feestjes.’ Deze wijze woorden heb ik vastgehouden en steeds vaker tegen mezelf gezegd: Vier je feestjes Marjo! Vandaag was weer een feestje, zelfs in meerdere opzichten. Het zonnetje begeleidde mij en mijn vriendin bij onze wandeling in de omgeving van Genhout. Ik luisterde onderweg naar haar verhaal en hoor hoe goed ze hersteld is van ziek-zijn. Ik geniet van haar positieve levenshouding. Ze deelde haar feestjes met me, besef ik. Bijna ging het niet door vandaag, de thuishulp was even onhandig gepland. Gelukkig kwam het goed, er kwam vervangende zorg en kon ik alsnog van huis. Onze tour ging van Genhout over veldwegen, langs prachtig groene akkers en door gekleurde bossen naar Beek en Geverik en via Kelmond weer terug naar Genhout. (Voor de liefhebber: ik liep tour 1514 van wandelgidszuidlimburg).De herfst die bomen en struiken kleurt maakt je sprakeloos en is een feestje an sich. De herfstzon speelt prachtig met luchten en kleuren. Ondertussen heeft manlief thuis met de thuiszorgmevrouw herinneringen opgehaald, oude foto’s bekeken en leuke anekdotes gedeeld. Ik trof twee vrolijke, opgewekte mensen aan toen ik thuis kwam. Zag hij in het begin op tegen die ‘vreemde’ hulp, hij had vandaag een bijzonder gezellige middag gehad. De pijn even vergeten denk ik, dat voelde vast als een feestje voor hem. Maar een blije, happy echtgenoot, da’s voor mij is een heel groot feest!

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *