Hallo witte mensen | Anousha Nzume

Samenleving Geef een reactie

Anousha Nzume schudt je wakker met haar boek Hallo witte mensen. Ze prikkelt me, ik stel me vragen zoals: Doe ik dat ook? Is mijn taal, toon of gedrag voor een ander mogelijk kwetsend of racistisch? En besef ik dat dan? Misschien is de auteur extreem in haar standpunten, maar juist dat prikkelt en zet tot nadenken. Witte mensen hebben zeker niet altijd in de gaten hoe en vaak met een grote mond – zonder na te denken – zij vragen stellen of meningen ventileren die voor anderen kwetsend zijn. Tegelijkertijd hebben wij witte mensen vaak geen idee hoe de ander knokt om erbij te horen, hoe mensen vaak op eieren lopen. Anousha Nzume zet aan tot nadenken, tot discussie en debat over de samenleving die we willen en nodig hebben. Voor ons allemaal.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *