Het geluk van Limburg | Jack Vinders & Marcia Luyten

Samenleving Geef een reactie

In ‘Het geluk van Limburg’ neemt Marcia Luyten je mee naar een bijzonder stukje geschiedenis in een (voor mij) bijzondere regio. Ze beschrijft op een knappe manier de enorme impact van de staatsmijnen op deze regio en de mensen die er wonen en werken. Bijzonder is hoe ze de algemene sociale geschiedenis van de regio tegen het levensverhaal van Limburgs bekendste troubadour Jack Vinders aanhoudt. Door dit boek leer ik mijn ouders beter kennen en hun keuzes, waarvoor zij in hun jonge jaren stonden, beter begrijpen. Maar het mooiste wat ik uit het boek haal is dat ik vooral begrijp waarom Limburg Limburg is.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *