Hou me maar vast, mijn moeder, alzheimer en ik | José Franssen

Zorg & Welzijn Geef een reactie

Ik lees niet vaak een boek met zo’n prachtige schrijfstijl als dat van José Franssen. José beschrijft in haar boek ‘Hou me maar vast, mijn moeder, alzheimer en ik’ op een bijzondere wijze de vele jaren die ze voor haar dementerende moeder zorgde. Mantelzorg is niet alleen de zorg voor een naaste, het is vooral ook een aaneenschakeling van levenslessen en groei in zelfkennis en zelfreflectie. Ik herken het bij mezelf en in dit boek en ben blij dat José dit zo openhartig deelt. Openhartig is José ook in hoe wensen en verwachtingen van familie zover weg kunnen liggen van de mogelijkheden en keuzes van (mensen in) de zorgsector. Wat dat betreft kan dit boek een ware brug slaan tussen beide werelden. Het is een aanrader voor mantelzorgers, voor iedereen die meer wil weten over dementie, maar een must-have voor zorgprofessionals die met hun passie voor zorg het verschil willen maken.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *