Kunnen we praten | Joris Luyendijk

Politiek & Wetgeving Geef een reactie

Joris Luyendijk ging voor zijn boek ‘Kunnen we praten‘ in gesprek om te begrijpen waarom veel mensen, waaronder hijzelf, het vertrouwen in traditionele politieke partijen steeds meer kwijt raken. In dit boek tekent hij zijn bevindingen op. Het is een klein boekje, maar dat toch een grote impact kan hebben. Althans op mij. Hij maakt mij duidelijk dat wij (westerlingen) het onmogelijke vragen van mensen uit een ander land die (een tijdje) bij ons komen wonen. Integreren is goed, maar onze cultuur, normen en waarden aan hen ‘opdringen’ want dat is wat we vaak onbewust doen, is niet goed. Het kan zelfs helemaal niet. Na het lezen van dit boek vraag ik me steeds meer af wiens schuld het is wanneer integratie niet lukt. Ik ben er nog niet uit.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *