Leven toevoegen aan de dagen | Sander de Hosson & Els Quaegebeur

Recensies, Rouw & Verlies, Zorg & Welzijn Geef een reactie

Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg. Wat kan er met je gebeuren vanaf het moment dat je het slechte nieuws krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent, tot het moment van je laatste adem? Longarts Sander de Hosson vertelt in dit boek Leven toevoegen aan de dagen openhartig hoe dit proces verloopt met aansprekende en ontroerende patiëntverhalen. Hij gaat in op zaken als slechtnieuwsgesprekken, palliatieve zorg, de rol van zorgmedewerkers, de betekenis van de naaste omgeving, de schoonheid van een goed sterfbed, euthanasie en dilemma’s waar een arts en patiënt voor staan. Schrijver en journalist Els Quaegebeur laat de dagelijkse praktijk van deze longarts heel dichtbij komen. Ik las dit boek kort na het overlijden van mijn man. Dat was spannend maar ik durfde het aan. Op elke pagina vond ik snippers van herkenning. Van de zorg en welzijn voor mijn man en voor mijzelf. Ik las mijn eigen flarden van rouw en pijn. Van intens beleven en leven. Ik las over menselijke maat en menselijkheid ook bij artsen en verpleegkundigen/verzorgdende. In tranen ja, maar ook verheugd en trots dat ik de moed had om nu dit boek lezen, daarbij de troost te vinden maar zeker ook de bevestigingen van dat wat goed ging tijdens de zorg voor mijn man.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *