Luisteren naar binnen | Ed J. Baas

Persoonlijke Ontwikkeling Geef een reactie

In 2012 leende een vriendin mij de DVD met de film “As it is in Heaven”. Ik keek deze Zweedse film wel 3 keer. Ik was helemaal onder de indruk van het bijzondere verhaal van een uitgeputte topdirigent die terugkeert het dorp van zijn jeugd. Uiteindelijk is het niet alleen het verhaal van Daniel, de dirigent, het is een samenspel van herkenbare intense levensverhalen van mensen die hij er ontmoet. Dagenlang was ik gegrepen door de intensiteit van deze mensen en hoe de filmmaker de verschillende karakters zo sterk liet zien. Later zag ik het boek “Luisteren naar binnen” van Ed J. Baas, een boek gebaseerd op deze film. Een bijzonder boek dat niet het verhaal uit de film beschrijft, het is veel meer dan dat: de auteur verdiept uitgebreid alle karakters uit de film en laat je zien hoe alle karakters een stuk van jezelf zijn. Een bijzonder boek dat mij – in een moeilijkere fase in mijn leven – veel inzicht in mijzelf en mijn normen en waarden verschafte. Een meeslepend boek dat je bij jezelf te rade doet gaan, om te kijken hoe het bij jou zelf zit, om naar jezelf te luisteren….te luisteren naar binnen. Een adembenemende aanrader.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *