Creatief in de natuur

Buiten, Klein geluk Geef een reactie

“Goed dat je erop uit trekt Marjo, want je moet vooral goed voor jezelf zorgen.” Ik hoor mensen dit regelmatig zeggen, ze vinden dat vaak ook oprecht. Toch vind ik het best een beetje raar… alsof ik van huis moet om voor mezelf te zorgen. Mensen die dicht me staan weten dat ik ook thuis heel goed voor mijzelf kan zorgen. Ik kan goed ontspannen in onze tuin. Met een goed boek maar ook met de grasmaaier of wat tuingereedschap. Of in huis opnieuw met dat goede boek, met een brei- of haakwerk of door (delen van) mijn huis opnieuw in te richten. Ik verbaas me regelmatig over mijn eigen creativiteit, over wat allemaal via internet kan en wat er nog allemaal voor mooie spullen op mijn zolder liggen.  Maar eerlijk is eerlijk: in de natuur ontspringen vaak de mooiste ideeën in mijn hoofd. De ruimte die ik buiten ervaar en het vrije gevoel daarbij vullen mijn hoofd met nieuwe creativiteit en kansen. Over wat er in ons huis of tuin kan, maar vooral wat er in mijn leven kan. Vandaag tijdens mijn toer over het plateau van Doenrade mijmer ik hierover. Ik start in Merkelbeek en loop langs Bingelrade en Jabeek naar de Duitse grens. Het is prachtig weer vanmiddag. Na de nachtvorst is het nog wat fris maar best heerlijk in het zonnetje. Opnieuw verbaas ik me hoe uitgestrekt dit stuk Limburg is. Over goedbegaanbare, modderloze veldwegen geniet ik van het zonovergoten uitzicht naar alle windstreken. De kerktorens in de dorpen zijn mooie oriëntatiepunten. Net als de tientallen windmolens over de Duitse grens. In de verte zie ik Sittard en de contouren van Chemelot. Ronduit een schilderachtig panorama vooral in de uitbundige zon van vandaag en zover als ik kan kijken, voor me, achter me, links en rechts van me. Ik loop langs vele rijen knotwilgen en steek de grens naar Duitsland over langs de Roodebeek, of zoals ze hier zeggen de Rodebach. Een rustieke beek die vanuit Duitsland een paar keer over de landsgrenzen heen en weer ‘springt’ om noordelijker in Limburg in de Geleenbeek te stromen. Roode beek vanwege de kleur die het ijzergehalte in het water en de bodem de beek geeft. In de Jabeekse bossen schittert de zon tussen de bomen door in het water van de moeraspoelen. Het is prachtig hier, alsof ik door allerlei prachtige schilderijen loop. Ik mijmer over hoe mijn wandelverhalen straks op mijn website staan. Overal om me heen is de lente te zien, op de bodems, in de bermen en in de bomen en struiken zie ik steeds meer knopjes opkomen. In mijn hoofd krijgt mijn website vorm. Er zijn genoeg wandelverhalen te vertellen…..of wordt het toch een boek? De laatste kilometers gaan weer langs uitgestrekte akkers. Op het Vogelke is een verrassend leuk paadje langs de rand van het Bingelraadse bos. Terug bij de auto is mijn koffie-adres voor vandaag toch gesloten. Maar met een hoofd vol nieuwe ideeën en plannen is koffie thuis is ook helemaal heerlijk. 

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *