Mijn top 5 van 2020

Nieuws

Ik las in 2020 op de kop af 60 boeken. Dat zijn er meer dan in 2019. Of het door de blijf-thuis-corona-maatregel komt, dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat mijn liefde voor lezen en mijn nieuwsgierigheid (voor de wereld waarin we leven) onverminderd groot is. Ik las voornamelijk papieren, dus ‘echte’ boeken. Er zaten heel veel fantastische en inspirerende boeken bij.  Een enkele roman of biografie maar voornamelijk las ik non-fictie, want daar ligt mijn grote interesse. Ik verdiepte mijn kennis over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het presidentschap van Donald Trump, de klimaatproblematiek, geopolitiek, historie van de wereld en over migratie. Ook over discriminatie en ongelijkheid in de wereld met name met betrekking tot vrouwen. Je kunt over alle boeken die ik las en die ik graag bij je aanbeveel lezen in de recensies die ik erover schreef. Ik ben bij deze top vijf uitgegaan van de boeken die de meeste indruk op me maakten. Het is uiteraard mijn persoonlijke voorkeur. Dit zijn – in willekeurige volgorde – die vijf boeken die ik bijzonder warm kan aanbevelen:  

< VorigeVolgende >