Naomi | Wilma Klaassen

Zorg & Welzijn

Wilma Klaassen schrijft op de achterkant van haar boek: ”Als je een kind krijgt met een meervoudige handicap, staat je wereld op zijn kop. Ik vertel in mijn boek Naomi Wat kies ik voor haar? over mijn jongvolwassen dochter die nu in een dorpsgemeenschap woont waar het leven veilig en eenvoudig is. En over het ingewikkelde proces dat aan onze keuze voor deze plek voorafging.” Aldus Wilma over haar boek. Wilma schreef een indrukwekkend en openhartig boek over de zoektocht naar een goed leven voor haar verstandelijk gehandicapte dochter Naomi. Het boek is niet alleen het verhaal over Naomi, het is zeker ook het verhaal over Wilma. Zij is bijzonder openhartig over haar overdenkingen, haar gevoelens en haar worstelingen. Daarmee helpt ze ook mij, om in mijn eigen (zorg)situatie mijn gevoelens nog beter te voelen en die vervolgens ook toe te laten. Dat doet Wilma bijzonder mooi en respectvol, ik ben zeer onder indruk van dit boek. Het is daarmee zeker een boek dat niet alleen relevant is voor mensen in vergelijkbare situaties, maar het is vooral ook een essentieel boek voor iedereen die in de zorg werkt of daarin een opleiding volgt. 

< VorigeVolgende >