Over Marjo

Over Marjo

Sinds het ongeval van mijn man in 2008 veranderde mijn leven drastisch. Ik heb zeker vanaf toen veel geleerd, over de zorg, over het leven en vooral over mijzelf. En nu, na zijn overlijden op 9 augustus 2022, is het leven weer opnieuw helemaal anders. Op zoek naar een nieuwe balans rijg ik dagelijks bijzondere en vaak verrassende levenswijsheden achtereen.

Op zoek naar een nieuwe balans leer ik dat wat ik niet kan veranderen te accepteren en vooral ook het leven te leven. In mijn blogs lees je meer hierover.

Ik besef inmiddels dat elke crisis in het leven je je eigen kracht leert zien. Geinspireerd door mensen die de focus leggen op kansen en mogelijkheden, heb ik in de zomer van 2021 mijn liefde voor wandelen en buitenzijn herontdekt.

In de natuur ervaar ik een groot gevoel van vrijheid. De natuur spiegelt verrassend en telkens opnieuw. Ik ervaar rust, ritme en ruimte in mijn hoofd, ontdek er mijn creativiteit. Tijdens mijn wandelingen groeien mijn besef en aandacht voor klein geluk, vriendschap en in het bijzonder het leven en de liefde. In mijn wandelvertellingen neem ik je mee naar buiten.

Door de zorg voor mijn man was ik vooral veel thuis en dat gaf me tegelijkertijd de gelegenheid om veel te lezen. Dat lezen werd een ware ontdekkingsreis, inmiddels verslind ik boeken. Vooral tijdens de rustuurtjes van mijn man reisde ik vanaf mijn favoriete hoekje op de bank naar elke uithoek in de wereld. De liefde voor lezen en boeken bleef, ook na zijn overlijden.

Door boeken ken ik de historie van onze wereld, weet ik hoe het echt zit met migratie, politieke kleuren en hoe onze aarde verandert door klimaat en milieu. Ik ontdek hoe huiveringwekkend sommige (politieke) werelden zijn, maar verhalen van bijvoorbeeld krachtige vrouwen ervaar ik als bijzonder inspirerend.

Ik zie door de boeken van goede onderzoeksjournalisten hoe belangrijk de nuance van het nieuws is, hoe dat snelle meningsvorming of oordelen afremt. Ik leer veel van mensen die intens durven te schrijven over het leven en de dood.

Over al die interessante boeken, boeken die mij inspireren of die waarmee ik mijn inzichten en levenswijsheden verrijk, schrijf ik recensies op deze website.

Ik raakte de afgelopen jaren doordrongen van het feit dat mensen van betekenis willen zijn. Voor een ander en voor de gemeenschap waar hij of zij deel van uitmaakt en dat dit de kern van ons bestaan is. Het is de basis van onze samenlevingen of hoort te zijn.

Ik vond (en vind) steeds opnieuw balans door in mijn leven goed om me heen te kijken, maar ook door mij zelf te zien om vervolgens mijn gedachten daarbij te ordenen en op te schrijven. Dat deed ik eerder veelal in blogs en sinds kort in mijn wandelvertellingen. Mogelijk dat al die levenswijsheden niet gaan misstaan in het boek dat ik wil schrijven.

Veel leesplezier!