Over Marjo

Over Marjo

Welkom in mijn verzameling levenslessen. Want dat is wat ik doe. Zeker sinds het ongeval van mijn man ons leven drastisch veranderde, rijg ik dagelijks bijzondere levenswijsheden achtereen.

Op zoek naar een nieuwe balans leerde ik dat wat ik niet kan veranderen te accepteren en vooral ook het leven te leven. In mijn blogs lees je meer hierover.

Ik besef inmiddels dat elke crisis in het leven je je eigen kracht leert zien.

Ik raakte de afgelopen jaren doordrongen van het feit dat mensen van betekenis willen zijn. Voor een ander en voor de gemeenschap waar hij of zij deel van uitmaakt en dat dit de kern van ons bestaan is. Het is de basis van onze samenlevingen of hoort te zijn.

Dat alles beseffend maakte (en maakt) me steeds nieuwsgieriger. Door de zorg voor mijn man ben ik veel thuis en dat geeft me tegelijkertijd de gelegenheid om veel te lezen. Dat lezen werd een ware ontdekkingsreis, inmiddels verslind ik boeken. Vooral tijdens de rustuurtjes van mijn man reis ik vanaf mijn favoriete hoekje op de bank naar elke uithoek in de wereld.

Door boeken ken ik de historie van onze wereld, weet ik hoe het echt zit met migratie, politieke kleuren en hoe onze aarde verandert door klimaat en milieu.

Ik ontdek hoe huiveringwekkend sommige (politieke) werelden zijn, maar verhalen van bijvoorbeeld krachtige vrouwen ervaar ik als bijzonder inspirerend.

Ik zie door de boeken van goede onderzoeksjournalisten hoe belangrijk de nuance van het nieuws is, hoe dat snelle meningsvorming of oordelen afremt.

Ik leer veel van mensen die intens durven te schrijven over het leven en de dood.

Over al die interessante boeken, boeken die mij inspireren of die waarmee ik mijn inzichten en levenswijsheden verrijk, schrijf ik recensies op deze website.

Ik vond (en vind) steeds opnieuw balans door in mijn leven goed om me heen te kijken, maar ook door mij zelf te zien om vervolgens mijn gedachten daarbij te ordenen en op te schrijven. Dat deed ik eerder veelal in blogs en sinds een tijdje werk ik aan een eigen boek. Op de nieuwspagina vertel ik regelmatig over mijn vorderingen.

Veel leesplezier