Nooit meer naar huis?

Buiten, Nieuwe balans Geef een reactie

Ik hoor regelmatig dat mensen mijn positief-in-het-leven-staan bijzonder inspirerend vinden. Ik probeer dat ook zijn, dat positief zijn en blijven, want van klagen en zelfbeklag word ik vooral zelf mismoedig. Dat wil ik niet, ik wil mezelf niet in het putje praten. Maar het is waar, het valt niet altijd mee, 24/7-zorg kan intensief en ingewikkeld zijn. Toen ik recentelijk mijn hart hierover luchtte bij een goede vriendin en me daarbij verontschuldigde dat ik nu echt wel veel klaagde was haar reactie: “Dat mag gerust Marjo, want vertel eens wiens leven is alleen maar leuk?”  Dat klopt, ook hier in huis is het niet alle dagen feest. Er zijn zelfs dagen dat ik de voordeur achter me dicht doe, in de auto stap en denk: ik ga nooit meer naar huis….! Om uiteindelijk toch wel weer terug naar huis te gaan. Vanmiddag regende het toen ik van huis ging. De buienradar voorspelde een beetje regen om 13.00 uur en later droog. Mooi, dat beetje regen kan ik hebben. Ik besloot om van Stein naar Elsloo te lopen over de nieuwe fietsroute langs het Julianakanaal. Halverwege kon ik de Maas zien. Ik vind dit een mooi stukje Stein, prachtig hoe de Maas langs mijn dorp meandert. Aan de overkant is het België. Het is gestopt met regenen, gelukkig, want mijn parapluutje hielt het niet. Ik ontdek te laat een nieuw wandelgebied tussen Julianakanaal en Maas, met daarin de laatst bewaard gebleven Kazemat van de Maas-linie uit WOII. Weliswaar beschoten maar verder nog helemaal intact. Volgende keer hier maar eens door dit gebied lopen. Verder over de brug bij Elsloo richting het natuurgebied rondom de pasveersloot. Het is een mooie gebied geworden, weliswaar ook hier de nodige modderpaden, maar het is mooi hoe een industrieel gebied terug gegeven is aan de natuur. Ook hier loop ik over paden waar ik niet eerder was. Twee natte konijnen rennen voor me langs, het gaat opnieuw regenen, harder ook. Dit heeft de buienradar niet voorspeld. Is die net zo kaduuk als mijn paraplu? Ik loop stoer door en ontdek dat mijn jas niet echt waterdicht is….. ook kaduuk of toch niet zo’n goede regenjas als de verkoper destijds vertelde…? Langs het Krikelsveld, door de wallen van Stein naar het Steinerbos. Het gaat harder regenen. Het stuk langs de drukke verkeersweg is ronduit onaangenaam, heeft het überhaupt wel eens zo hard geregend…? Bij het Steinerbos haakt mijn Komoot-app af (ook natgeworden misschien?). Als ik vlak bij huis ben doet Komoot het gelukkig weer. Helemaal doorweekt, inclusief rugzak (met inhoud) open ik de voordeur van ons huis. Buiten zijn – op de wandelschoenen – is fijn, frisse neus halen ook, maar vandaag kwam ik wel heel erg graag terug thuis. 

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *