Randverschijnselen | Rob Kemps

Literatuur & Biografieën

Rob Kemps trekt met zijn act Snollebollekes niet alleen volle feestzalen, hij is ook goed voor zes keer het GelreDome. In het boek Randverschijnselen leer je vooral de andere kant van Rob Kemps kennen. Natuurlijk, het ontstaan van Snollebollekes en alles wat daarmee samenhangt komt uitgebreid aan bod. Maar het is toch vooral die andere kant van hem waar het in het boek om draait. Ik werd nieuwsgierig naar Rob nadat ik een leuk interview met hem zag op televisie. Wat me bij dit interview opviel was hoe hij niet alles in zwart-wit wilde plaatsen en hij zich ook niet liet verleiden tot zwart-wit-hokjes denken. Je kunt vandaag vinden dat iets zwart is en morgen willen dat een bepaald thema toch beter wit kan zijn.’ Rob laat zien dat dat helemaal niet erg is, mag en vaak ook wenselijk zelfs om niet alles permanent in zwart-wit in te delen. Je mag van mening veranderen, je mag je eigen filter aanpassen. Dat maakte hem voor mij sympathiek en ik werd nieuwsgierig om hem beter te leren kennen. Ook zijn aanpak (‘Lijkt me wat, dus gewoon gaan doen dus’) fascineerde me. En dus kocht ik dit boek. Het is voor mij een leuk tussendoor boek, tussen alle zwaardere politieke en historische boeken die ik de laatste tijd veelal lees. Rob vertelt over zijn leven tot nu toe op een luchtige manier maar toch zodanig serieus dat je zijn leven en denken kunt begrijpen. Dit boek is een openharig verslag over de mens achter de act, die uit veel meer bestaat dan scherts en luim. Kortom een luchtig, humorvol en verrassend boek over een verrassend leuk mens. 

< VorigeVolgende >