Reusch-achtige vergezichten

Buiten, Klein geluk Geef een reactie

Het was weer een bijzondere ochtend. Een kortere maar mooie wandeling vandaag over het plateau van Schimmert. Het is een mooi gebied, een golvende laagvlakte lees ik op Wikipedia, ontstaat door de erosie van omliggende rivieren en beken. Met mooie bossen, uitgestrekte weilanden en boomgaarden. Met tientallen beekjes, bronnen langs holle wegen. Vanmorgen liep ik van Schimmert via Aalbeek naar Helle, een mooi stuk dat ik fantastisch afrondde met een grandioos uitzicht vanaf de bovenste verdieping van de Reusch, de voormalige watertoren van Schimmert. Als kind fietste ik met mijn ouders naar Valkenburg en kwamen dan vlak langs de watertoren van Schimmert. Vol ontzag fietste ik op mijn kleine kinderfiets erlangs, zo’n toren zat immers helemaal vol water. Ik probeerde me dat voor te stellen maar vond het vooral ronduit fascinerend. En nu, na een machtig mooie verbouwing, kun je in die toren klimmen (met een lift kan het ook omhoog) om te genieten van het fascinerende en indrukwekkende uitzicht. Kijken tot in de verre omtrek, van de skibaan in Landgraaf tot aan de andere kant in Midden-Limburg. Duitsland zien en aan de andere kant de steenberg in Belgisch Limburg. Jammer van het windscherm langs de rand, het maakte de foto’s die ik vanaf de toren maakte minder geschikt. Maar het gevoel dat je naar een maquette van Limburg staat te kijken met echte autootjes die daarin op en neer rijden is onbeschrijfelijk. Een aanrader, een belevenis, niet alleen voor mensen uit Limburg.

< VorigeVolgende >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *